Kuinka asumispinta-ala lasketaan?

Aurean myynti-ilmoituksissa mainitaan aina huoneiston asumispinta-ala, joka tarkoittaa pitkälti samaa kuin asunnon huoneistoala. Näiden alojen lisäksi Aurean myynti-ilmoituksissa esiintyy termi kokonaisala, joka on usein asumispinta-alaa suurempi.

Kiinteistönvälitys Aurea LKV:n Soratien kohteen huoneisto Oulussa

Asumispinta-ala tarkoittaa sitä alaa, jota rajaavat huoneistoa rajoittavien ulkoseinien sisäpinnat. Käytännössä asumispinta-ala on siis se asuttava ala, joka jää kodin seinien sisäpintojen sisäpuolelle. Useampikerroksisessa talossa asumispinta-ala merkitään kerrosten yhteenlaskettuna summana.

Asumispinta-alaan kuuluvien huoneiden tulee olla lämmitettyjä ja asuttavia, joten esimerkiksi autotalli, kylmävarastot, parveke tai kellari eivät lukeudu mukaan asunnon asumispinta-alaan. Poikkeuksen muodostavat kellaritiloissa sijaitsevat sauna ja pesuhuone, joita löytyy erityisesti vanhoista rintamamiestaloista. Aiemmin nämä tilat rajattiin pois pinta-alaa laskettaessa, mutta nykyään nekin sisällytetään asunnon asumispinta-alaan.

Kerrostaloasunnoissa asunnon asumispinta-ala tarkoittaa käytännössä samaa asiaa kuin kokonaisala. Pientaloissa kokonaisala sen sijaan on suurempi, sillä se lasketaan ulkoseinien ulkopinnasta ja siihen sisältyvät myös mahdolliset muut tilat, kuten kellari ja ullakko.

Minkä kokoisen asunnon tarvitsetkin, Aurealta löydät varmasti etsimäsi. Klikkaa tästä selailemaan myytäviä asuntojamme!