| Avoinna arkisin klo 9-17

Kuusi kysymystä kiinteistönvälittäjää etsivälle

01-12-2015

1. Onko hän tehokas?

Asunnon myynnin onnistumisen kannalta on olennaista, että välittäjä osaa tarttua napakasti toimeen. Hyvä välittäjä on aktiivinen ja oma-aloitteinen, ja pitää sinuun tehokkaasti yhteyttä myynnin edistymisen tiimoilta. Tehokkaalla välittäjällä on selkeä ja ajantasainen kuva asuntomarkkinoista, ja hän osaa pitää sujuvasti langat käsissään asuntokaupan kaikissa vaiheissa. Kiinteistönvälittäjän ammattitaitoon kuuluu myös osata kuunnella asiakasta, sillä asiakas tuntee kotinsa paremmin kuin kukaan muu.

2. Tunteeko hän alueen, jolla asuntosi sijaitsee?

Paikallistuntemus on kiinteistönvälittäjälle tärkeää. Hyvä kiinteistönvälittäjä osaa kertoa ostajaehdokkaalle alueen palveluista, ominaisista piirteistä ja kulkuyhteyksistä. Aivan kaikkia alueita ei kiinteistönvälittäjäkään voi tuntea entuudestaan, mutta tärkeintä tässäkin on välittäjän oma aktiivisuus: jos jokin alue on vieraampi, hän ottaa siitä selvää, jotta olisi valmis vastaamaan ostajaehdokkaiden kiperiin kysymyksiin. Aluetuntemus on kiinteistönvälittäjälle tärkeää jo asunnon hintaa määriteltäessä.

3. Tunteeko hän lain kiemurat?

Hyvä kiinteistönvälittäjä on perillä asunto- ja kiinteistökauppaan liittyvästä lainsäädännöstä. Hän noudattaa työssään hyvää välitystapaa ja tuntee niin myyjän, ostajan kuin välittäjänkin velvollisuudet asuntokaupassa. Hyvä kiinteistönvälittäjä on myös ehdottomasti rehellinen, ei pimitä eikä piilottele.

4. Onko hänellä LKV-tutkinto?

LKV-tutkinto on kiinteistönvälitysalan tutkinto, jossa mitataan erityisesti välittäjän juridista osaamista. Suoritettu LKV-tutkinto kertoo asiakkaalle välittäjän tuntevan hyvin alansa ja hallitsevan erityisesti lainsäädännölliset kysymykset. Vuoden 2016 alusta astuu voimaan laki, jonka mukaan vähintään puolella kiinteistönvälitysyrityksessä työskentelevistä on oltava LKV-pätevyys. Näin pyritään takaamaan kiinteistönvälitysalan tasokkuus ja välittäjien ammattitaito. Toki välittäjä voi olla erittäin ammattitaitoinen myös ilman LKV-tutkintoa. Ensisijaista on, että hän on kiinnostunut kehittymään alallaan ja pitää yllä tietotaitoaan säännöllisesti kouluttautumalla.

5. Oletko kuullut hänestä suositteluja?

Kun etsit sopivaa kiinteistönvälittäjää, kannattaa pitää silmät ja korvat auki sekä kysellä suosituksia tuttavilta. Tuttavapiirin suosittelut takaavat, että kiinteistönvälittäjän ammattitaito on muutakin kuin vetävät mainospuheet kotisivuilla. Merkittävä osa Aureankin asiakkaista valitsee meidät juuri ystävien suositusten perusteella. Mielipiteillä on siis voimaa!

6. Millaista yritystä hän edustaa?

Kun olet löytänyt hyvän kiinteistönvälittäjän, pohdi hetki myös hänen edustamastaan yrityksestä saamaasi kuvaa. Vaikuttaako yritys mielestäsi kiinnostavalta, luotettavalta, laadukkaalta ja asiantuntevalta? Entä miten yritys edustaa itseään ja välitettäviä kohteitaan mediassa? Minkä kokoinen välitysliike on? Kun kiinteistönvälitysyrityksessä on monta välittäjää, on todennäköistä, että verkostotkin ovat laajemmat. Kenties välittäjäkollegalla onkin tiedossa joku, joka etsii täsmälleen sellaista asuntoa, jota itse olet myymässä. Hyvä välittäjä osaa yhdistää juuri oikeat kodit juuri oikeille ihmisille.

Jaa kirjoitus eteenpäin