| Avoinna arkisin klo 9-17

Lemmikkikodin sisustaminen – 5+1 vinkkiä

21-06-2016

 

1. Panosta huonekalujen materiaaleihin

Mistä tunnistaa lemmikinomistajan huonekaluliikkeessä? Ainakin siitä, että hän miettii jokaisen sohvan tai nojatuolin kohdalla, miten pintamateriaali kestäisi koiran tai kissan kynsiä, ulkoa kantautuvaa likaa tai muuta kovaa kulutusta. Kaupassa kauniilta näyttävä muhkea nojatuoli ei nimittäin näytä kovin pitkään kauniilta enää kotona, mikäli päällyskankaasta ei ole kohtaamaan lemmikkikodin vaatimuksia. Uutta sohvaa valitessa ei kannata pihistellä, vaan valita suosiolla laadukas ja kestävä verhoilu, vaikka se tarkoittaisikin hieman suurempaa lukua tuotteen hintalapussa.

Toiset lemmikinomistajat vannovat nahkaisten kalusteiden nimeen, kun taas toisille mieluisin valinta on tiivis ja sileäpintainen kalustekangas. Sekä kankaisille että nahkaisille kalusteille on saatavilla suoja-aineita, ja erityisesti nahkaiset kalusteet vaativat säännöllistä huoltoa pysyäkseen hyvännäköisinä pitkään. Kangaskalusteissa kannattaa suosia irrotettavia ja vesipestäviä päällisiä. Myös viltit ja torkkupeitot ovat mainioita keinoja pidentää huonekalujen käyttöikää.

2. Suosi hillittyä tyyliä

Monelle lemmikinomistajalle skandinaavisen pelkistetty sisustustyyli on paitsi trendikäs, myös käytännöllisin valinta. Leikin tuoksinassa vahinkoja nimittäin sattuu, ja varsinkin suurikokoinen koira huiskaisee hännällään helposti kumoon niin matalille tasoille sijoitetut koriste-esineet kuin suuret lattiamaljakotkin. Myös kissat voivat ketteryydestään huolimatta pudotella tavaroita hyppiessään hyllyille ja muille tasoille. Yritä siis pitää kodin tavaramäärä maltillisena.

3. Mieti mattovalintoja

Paitsi että matot ovat kauniita sisustuselementtejä, ne myös suojaavat lattioita eläinten kynnenjäljiltä. Samoin kuin huonekaluissa, myös matoissa kannattaa ehdottomasti satsata ennen kaikkea laadukkaaseen materiaaliin. Usein sopivimmat materiaalit selviävät vain yritys-erehdystaktiikan kautta – lemmikkien karvoissakin on nimittäin eroja, ja lyhyet, neulanterävät koirankarvat tarrautuvat tekstiileihin kiinni aivan eri tavalla kuin pitkät ja kiharaiset karvat.

Korkeanukkaiset matot tuntuvat usein ihanan pehmeiltä jalkojen alla, mutta niiden uumeniin jää myös helposti eläinten karvoja, jotka eivät lähde pois edes huolellisella imuroinnilla. Laadukkaat, sileäpintaiset villamatot hylkivät likaa luonnostaan ja ovat helppoja imuroida, mutta toisaalta villamaton pesu kannattaa hoitaa aina pesulassa. Räsymatot ja puuvillamatot ovat kestäviä ja vesipestäviä, mutta keveytensä vuoksi ne liukuvat helposti ja ovat lemmikkitaloudessa usein rullalla. Jos päädyt valitsemaan tällaisia mattoja, kannattaa niiden pohjalle hankkia erillinen liukuestematto.

4. Satsaa kunnon kodinhoitotiloihin

Tämä vinkki on erityisesti koiranomistajia varten. Tiedät varmasti, millaista on saapua lenkiltä kotiin syksyisten sadekelien jälkeen, kun koiran mahanalus ja käpälät ovat aivan kuraiset. Tiedät myös varmasti, miten todennäköistä on, että juuri silloin koirasi hyppäisi kaikkein mieluiten olohuoneen vaalealle sohvalle kuivattelemaan. Jo kodinostovaiheessa kannattaakin kiinnittää huomiota siihen, että talossa on erillinen sisäänkäynti kodinhoitotiloihin, jonne voit ohjata sadekelillä sekä lemmikit että lapset pesulle suoraan ulkoleikeistä.

5. Alustat vesi- ja ruokakuppien alle

Lattiat ovat lemmikkitaloudessa usein kovilla. Parkettiin voi tulla naarmuja koiran kynsistä, ja laminaattikin voi olla hankala liukkautensa ansiosta. Useimmat lattiamateriaalit on myös suojattava tarkoin kosteudelta. Lemmikin vesi- ja ruokakuppien alle kannattaakin asettaa vedenkestävä alusta erityisesti silloin, jos alla oleva lattia on herkkä kosteudelle. Laattalattia kestää vettä paremmin kuin laminaatti ja parketti, joten tällaiselle lattialle riittää usein pelkkä kuivaksi pyyhkiminen.

+1. Tarjoa virikkeitä

Lemmikkikodin sisustaminen ja asunnon kunnossapito edellyttävät, että lemmikin virikkeistä on pidetty huolta. Tylsistynyt koira purkaa helposti energiansa huonekalujen ja lattialistojen pureskeluun, ja jos kissalla ei ole mielekästä raavittavaa, voi kynsienteroitus kohdistua raapimispuun sijaan seinäpintoihin. Lemmikin hyvinvoinnista huolehtiminen on siis samalla satsaus asunnon kunnossapitoon.

 

Kodinhoitohuoneita, kuraeteisiä ja muita kestäviä ratkaisuja –

Katso vapaiden asuntojen tarjontamme täältä!

Aurea LKV

Jaa kirjoitus eteenpäin