Mitä julkinen kaupanvahvistaja tekee?

Julkinen kaupanvahvistaja on henkilö, joka valvoo kauppakirjojen laadintaa ja toteaa kaupan lailliseksi. Kiinteistökaupassa kaupanvahvistaja vahvistaa kiinteistöä koskevat kauppakirjat sekä muut asiakirjat, jotka liittyvät kiinteistökauppaan. Kiinteistökauppa on sitova ainoastaan silloin, kun se on tehty kirjallisena ja kaupan osapuolet ovat allekirjoittaneet sopimukset kaupanvahvistajan läsnäollessa. Kaupanvahvistajan tehtävänä on myös tarkistaa kaupan osapuolten henkilöllisyys.

Kiinteistönvälitys Aurea LKV:n kohteen valoisa ruokailutila

Mitä kiinteistökaupalla tarkoitetaan?

Kiinteistökaupalla tarkoitetaan sellaista kauppaa, jossa kohteena on Suomen lainsäädännössä kiinteistöksi määritelty itsenäinen maanomistuksen yksikkö. Käytännössä kiinteistöllä tarkoitetaan yleensä maa- tai vesialuetta, ja maapalsta voi olla niin metsä- tai maatalousmaata kuin rakennusmaatakin. Kiinteistöön lasketaan kuuluvaksi myös alueella mahdollisesti sijaitseva asunto ja muut rakennukset.

Juridisesti pelkkä asunto ei ole kiinteistö, vaan kiinteistöksi lasketaan se maa-alue, jolla rakennus sijaitsee. Näinollen julkista kaupanvahvistajaa tarvitaan kaupanteossa silloin, kun kaupan kohteena on kiinteistö ja sillä mahdollisesti sijaitsevat rakennukset.

Aurean palveluihin kuuluvat myös julkiset kaupanvahvistukset, ja yrityksemme toimintaa johtaa ja valvoo LKV-pätevyyden omaava julkinen kaupanvahvistaja. Olemme täyden palvelun kiinteistönvälitysliike, joka huolehtii asiakkaistaan. Ota yhteyttä jo tänään! – www.aurealkv.fi