Pieni opas asunnon myyjälle

Päätös oman asunnon myynnistä on aina suuri askel elämässä. Siihen liittyy haikeutta, jännitystä ja epätietoisuutta, mutta myös toiveikkuutta sekä uuden elämänvaiheen mukanaan tuomaa innostusta. Kun asunnon myynti tulee ajankohtaiseksi, on syytä ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja, jotka vaikuttavat siihen, kuinka hyvin saat kotisi kaupaksi.

Kiinteistönvälitys Aurea LKV:n Vesalantiellä olevan kohteen retro keltainen keittiö, keltainen vedenkeitin ja Artekin Siena-tarjotin

Oikea hinta on asuntokaupan a ja o

Ennen myyntiä on tärkeää määritellä asunnolle sopiva hinta. Asunnon hintaan vaikuttavat muun muuassa asunnon koko, sijainti, kunto ja kysyntä. Liian korkea hinta karkottaa ostajat, mutta toisaalta liian matala hinnoittelu on asunnon myyjälle tappioksi. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä osaa arvioida asunnollesi oikean hinnan ja ottaa huomioon kaikki siihen vaikuttavat seikat. Aurealta voit pyytää myös sähköisen pika-arvion asuntosi hinnasta.

Kun hinnasta on sovittu, alkaa varsinainen asunnon myynti. Tässä vaiheessa kiinteistönvälittäjäsi on jo arvioinut asunnon, ottanut siitä kuvia sekä sopinut kanssasi käytännön järjestelyistä. Myös tarvittavat asiakirjat on hoidettu, ja markkinointimateriaali on valmis esitettäväksi ostajille. Aurealla asunnon näkyvyys on taattu, sillä mainostamme tehokkaasti sekä lehdissä että internetissä. Potentiaalisen ostajan on helppo luottaa tunnettuun ja laadukkaaksi todettuun kiinteistönvälitysliikkeeseen.

Markkinoinnista kauppaneuvotteluihin

Sopivan ostajan löydyttyä alkavat kauppaneuvottelut. Niissä sovitaan asunnon lopullisesta myyntihinnasta, omistusoikeuden siirrosta, vakuusjärjestelyistä sekä muista tärkeistä seikoista, joilla varmistamme reilun ja lainmukaisen kaupan toteutumisen. Kun neuvottelut on saatu päätökseen, voidaan laatia kauppa-asiakirjat. Kaiken tämän teemme tiiviissä yhteistyössä kanssasi, sillä meille on tärkeää, että sinä tiedät, miten asuntosi myynti etenee. Yhteydenpitomme ei pääty vielä onnistuneiden kauppojen jälkeenkään, sillä toivomme sinun vastaavan tyytyväisyysselvitykseen, jonka avulla voit kertoa, miten asiointi kanssamme sujui.

Luottamalla asunnon myynnin ammattitaitoisen kiinteistönvälittäjän käsiin säästyt monelta huolelta, joita asuntokauppa muuten voisi tuoda mukanaan. Aurea tarjoaa täyden palvelun kiinteistönvälitystä, joten sinä voit keskittyä nauttimaan kaikista niistä jännittävistä ja mukavista asioista, joita uusi elämänvaihe tuo mukanaan.

Meille on tärkeintä, että sinä viihdyt – tyytyväinen asiakas on paras palaute työstämme! www.aurealkv.fi