Suunnitelmissa sijoitusasunto – mitä on hyvä tietää?

Sijoitusasunto on oivallinen keino kerryttää itselleen varallisuutta. Asuntosijoittamisen ajatuksena on kaikessa yksinkertaisuudessaan, että sijoittaja ostaa itselleen asunnon ja vuokraa sen eteenpäin. Kertyneet vuokratulot kasvattavat asunnon omistajan varallisuutta, ja niiden avulla voidaan kattaa myös mahdollisia, sijoitusasuntoa varten otetun lainan lyhennyksiä. Lisäksi asunnon arvonnousu tuottaa tuloja sijoittajalle. Jos kohde valitaan huolellisesti ja sijoittamisesta otetaan etukäteen selvää, on asunto turvallinen ja vakaa sijoituskohde.

Oululainen Aurea LKV:n Haasiokadun kmyytävän asunnon julkisivu kesällä

Pohdi, mistä ja millaisen asunnon hankit

Kun lähdetään suunnittelemaan sijoitusasunnon hankintaa, on tärkeää arvioida, millainen asunto kannattaa hankkia, ja millaiselta alueelta. Palveluiden vieressä ja hyvien liikenneyhteyksien ulottuvilla kasvukeskuksessa sijaitseva asunto on haluttu vuokrakohde, mikä takaa säännölliset vuokratulot asunnon omistajalle. Asunnosta saatava prosentuaalinen vuokratuotto riippuu paitsi vuokran määrästä, myös yhtiövastikkeesta ja asunnon hankintahinnasta. Tasaisen vuokratuoton kannalta on erittäin tärkeää löytää asuntoon luotettava vuokralainen, joka maksaa vuokrat ajallaan.

Tuottoa ajatellen sijoitusasunnoksi kannattaa usein valita yksiö tai kaksio. Pienemmissä asunnoissa on yleensä parempi vuokratuotto, ja niiden hinnat nousevat enemmän isompiin asuntoihin verrattuna. Asunnon hankinnassa on hyvä ottaa selville myös mahdolliset tulevat remontit taloyhtiössä, sekä tietenkin huoneiston kunto.

Asunnot, jotka sijaitsevat hyvällä alueella ja joille on oletettavissa arvonnousua lähitulevaisuudessa, viedään nopeasti käsistä asuntomarkkinoilla. Aurealta löytyy tälläkin hetkellä useita asuntoja, jotka soveltuvat erinomaisesti myös sijoitusasunnoksi. Jos olet kiinnostunut sijoitusasunnon hankinnasta, ota yhteyttä meihin! www.aurealkv.fi