Täytyykö myytävän kodin olla valkoinen?

”Haluaisimme myydä omakotitalomme. Olemme luonteeltamme iloisia ja räiskyviä ihmisiä, ja kotimme on sisustettu sen mukaisesti värejä säästelemättä. Moni tuntuu kuitenkin viehättyvän enemmän hillityn vaaleasta kodista. Pitäisikö meidän tehdä asunnossamme pintaremontti ja maalata seinät valkoisiksi, jotta kotimme menisi paremmin kaupaksi?”

Kiinteistönvälittäjä Aurea LKV:n Taskilantien kohteen tummaseinäinen moderni keittiö valko-ovisilla kaapeilla ja puisella keittiötasolla

Suomalaiset asunnot tunnetaan vaaleista sävyistään. Skandinaavisessa sisustustyylissä suositaan valkoista väriä, sillä sen ajatellaan tuovan valoisuuden ja avaruuden tuntua olosuhteisiin, joissa luonnollisen valon määrä talvisaikaan on varsin vähäinen. Neutraali värimaailma on monen asunnonostajan mieleen, sillä se on helposti muokattavissa eri tyylisuuntien mukaiseksi.

Makuja on kuitenkin monia, eivätkä läheskään kaikki innostu vaaleudesta. Päinvastoin, toiset haluavat kotiinsa iloisia värejä tuomaan lämpöä ja kodikkuutta. Värikkäät keittiönkaapit tai näyttävästi tapetoitu tehosteseinä saattavat olla jollekin asunnonetsijälle juuri se juttu, joka sytyttää ihastuksen tähän nimenomaiseen asuntoon.

Tärkeintä asunnonostajalle sisustustyyliin katsomatta on, että asunnon remontit ja yleisilmeen päivitykset on toteutettu laadukkaasti. Pienet tyyliseikat harvoin vaikuttavat ostopäätökseen negatiivisesti, jos asunto on muuten ostajalle mieleen. Jos makuuhuoneen tapetin väri ei miellytä ostajan silmää, mutta muuten koti on hänen tarpeisiinsa täydellinen, hän tuskin jättää asuntoa ostamatta niin pienen makuasian takia.

Pintaremontti ei siis ole välttämätön, mikäli kyse on pelkästään makuasioista. Jos kyse on sen sijaan repsottavista tapeteista, kolhiintuneesta lattialaminaatista tai muusta uudistustarpeesta, voi pienen pintaremontin tekeminen nostaa asunnon arvoa ja saada ostajat kiinnostumaan asunnosta paremmin. Pintaremontin tarkoituksena ei kuitenkaan saa milloinkaan olla kohteen vikojen kätkeminen, ainoastaan yleisilmeen kohennus.


Aurea LKV