| Avoinna arkisin klo 9-17

Tee muuttamisesta mukavaa! Vinkit sujuvaan muuttoon

14-06-2016

1. Ota oikea tekniikka haltuun

Pakkaamisessa järjestelmällisyydestä on paljon apua. Tavarat kannattaa pakata laatikoihin huone kerrallaan niin, että lopuksi merkitset jokaisen laatikon päälle, mihin huoneeseen tavarat tulevassa kodissa sijoitetaan. Näin vältyt asetelmalta, jossa uuden kotisi olohuone on täynnä nimettömiä laatikoita, joiden kanniskelemisessa vierähtää paljon aikaa.

Jotta tavarat päätyvät oikeaan osoitteeseen kerralla, kannattaa makuuhuoneet nimetä tarkemmin esimerkiksi ”vanhempien makuuhuoneeksi” ja ”Joonaksen huoneeksi”. Näin muuttajat tietävät useamman makuuhuoneen asunnossa, mitä huonetta milloinkin tarkoitetaan. Jotta tavarat löytyisivät laatikoista helposti, voit kirjoittaa jokaisen laatikon päälle lyhyen listan siitä, mitä kyseinen laatikko pitää sisällään.

2. Kohtuus kaikessa – myös pakkaamisessa

Käytitpä sitten muuttofirman apua tai muutitpa omatoimisesti, kannattaa laatikoita pakatessa välttää täyteen ahtamista. Liian täyteen pakattuja muuttolaatikoita on nimittäin hankalaa kasata päällekkäin, ja niiden siirtely muuttoauton ja asunnon välillä on vaikeaa.

Erityisesti painavia esineitä, kuten kirjoja sisältävät laatikot kannattaa jättää suosiolla vajaaksi. Täydet kirjalaatikot nimittäin painavat varsin paljon, ja niiden kantaminen on hidasta puuhaa.

3. Pakkaa tarpeellisimmat tavarat erikseen

Pakkaamisvaiheessa sitä ajattelee muistavansa myöhemminkin helposti, mihin laatikkoon mikäkin tärkeä tavara sijoitettiin. Kymmenien tai jopa satojen muuttolaatikoiden keskellä ei kuitenkaan enää välttämättä muistukaan mieleen, mihin laatikkoon perheen hammasharjat sijoitettiin tai mistä löytyvät kännykän laturit. Juuri tästä syystä on erittäin hyvä idea pakata jokaiselle perheenjäsenelle mukaan oma matkalaukku uuteen kotiin. Laukkuun tai reppuun laitetaan tarpeellisimmat asiat samaan tapaan kuin matkoilla oltaessa – näin et joudu kaivelemaan kiireessä läpi jokaista muuttolaatikkoa tärkeiden tavaroiden löytymisen toivossa.

Henkilökohtaisten tavaroiden lisäksi on varsin viisasta pakata erikseen myös tärkeimmät keittiötarvikkeet. Kun kahvinkeitin, suodatinpussit, aterimet ja muut päivittäiset tavarat ovat helposti samassa paikassa saatavilla, voit purkaa kätevästi tämän laatikon ensin ja siirtyä sitten vähemmän akuutteihin tavaroihin.

4. Kevennä taakkaasi – vähennä tavaroita

Muuttaminen on suorastaan erinomainen tilaisuus luopua turhasta tavarasta. Koska joudut joka tapauksessa käymään kaikki tavarat läpi varastoja myöten, voit aivan hyvin samalla tehdä perusteellisen inventaarion. Kun aloitat pakkaamisen hyvissä ajoin, sinulle jää myös hyvin aikaa etsiä tarpeettomille tavaroille uusi koti.

Hyväkuntoiset tavarat voit myydä kirpputorilla tai lahjoittaa eteenpäin, ja kaikki huonokuntoiset tai rikkinäiset esineet voit viedä jätekeskukseen. Säälistä ei tavaroita kannata säilyttää – jos jollekin tavaralle ei ole löytynyt käyttöä enää pariin vuoteen, niin tuskin löytyy tulevaisuudessakaan.

5. Panosta pakkausmateriaaleihin

Hyvillä pakkausmateriaaleilla ja huolellisella pakkaamisella varmistat, että tavarat pysyvät ehjinä ja huonekalujen pinnat hyväkuntoisina. Muuttofirmoilla on tarjolla monenlaisia pakkausmateriaaleja, kuten kuplamuovia, silkkipaperia, kiristekalvoa kaapinoville ja vastaaville, huonekalujen suojapusseja ja kulmasuojia taulujen kehyksille. Pakkaustarvikkeita voit ostaa ja vuokrata monesta muuttoliikkeestä, vaikket tilaisikaan kuljetuspalvelua.

 

Sujuvaa muuttopäivää ja onnea uuteen kotiin!

Aurea LKV

Lue lisää aiheesta:

Asuntokaupan askeleet, osa 3: kaupat tuli!

Muuttajan muistilista, osa 1: ennen muuttoa

Muuttajan muistilista, osa 2: muuttopäivä lähestyy

 

Jaa kirjoitus eteenpäin