| Avoinna arkisin klo 9-17

Miten löydän sopivan välittäjän asunnolleni?

07-03-2017

Kun etsit kiinteistönvälittäjää, pohdi ainakin näitä:

Millainen on välittäjän paikallistuntemus?

Paikallistuntemus on yksi välittäjän tärkeimmistä ominaisuuksista, sillä asuntokaupan onnistumiseksi välittäjän on tunnettava alueen asuntomarkkinat ja eri kaupunginosat vankan faktatiedon perusteella. Sopivaa välittäjää etsiessäsi voit kysyä välittäjältä esimerkiksi, millainen näkemys hänellä on asuinalueesi markkinatilanteesta, ja millaisia vastaavia asuntoja hän on saanut myytyä alueeltasi. Hyvä välittäjä kertoo mielellään näkemyksistään.

Onko välittäjä ajan tasalla työssään?

Tehokas välittäjä ei luota vuosien takaisiin tilastoihin, vaan käyttää työssään aina viimeisintä, ajantasaista tietoa asuntomarkkinoiden tilasta. Paikallisten asuntomarkkinoiden kehityksen tunteminen on välittäjälle tärkeää jo siksikin, että tietojensa avulla välittäjä osaa laatia asunnolle oikean hinta-arvion.

Sopivaa välittäjää etsiessä kannattaa myös kurkata, millaisia ovat hänen muut myytävät kohteensa. Ajantasaiset kuvat ja säännöllisten näyttöjen järjestäminen kertovat osaltaan välittäjän tehokkuudesta ja aktiivisuudesta. Hyvä välittäjä on aidosti kiinnostunut työstään sekä välityskohteistaan, ja pitää myös asiakkaansa ajan tasalla myynnin etenemisestä. Välittäjän lisäksi myös hänen edustamansa välitysliikkeen tulisi olla ajan tasalla. Säännöllisesti päivitetyt verkkosivut, sosiaalisen median näkyvyys ja sähköinen asiakaspalvelu kertovat kaikki osaltaan, että välitysliike todella panostaa siihen, mitä tekee.

Oletko tyytyväinen välittäjän hinnoitteluun?

Välittäjän laatima hinta-arvio on monen osatekijän summa, ja hyvä välittäjä on aina valmis perustelemaan asiakkaalle laatimansa hinta-arvion. Asunnon hinta-arvioon vaikuttavista tekijöistä voit lukea esimerkiksi täältä: Miten asuntoni hinta arvioidaan?

Välityspalkkion suuruus on toki tärkeä seikka sopivaa välittäjää etsiessä, mutta yksistään välityspalkkion määrään ei kannata päätöstään rakentaa. Alhainen välityspalkkio saattaa nimittäin ikävimmillään heijastua myös välittäjän työmotivaatioon ja myyntihalukkuuteen, mikä ei varmasti ole yhdenkään asiakkaan toiveissa.

Onko välittäjä kokenut?

Yksi seikka, joka voi kertoa kiinteistönvälittäjän ammattitaidosta, on pitkä kokemus välitysalalta. Jos välittäjäehdokkaasi on tehnyt kiinteistönvälittäjän töitä jo vuosikausia, se kielii usein vankasta ammattitaidosta ja tyytyväisistä asiakkaista, jotka palaavat luottovälittäjänsä asiakkaiksi aina vain uudestaan. Myös välitysalan tutkinnot, kuten LKV-tutkinto, kertovat alan osaamisesta ja ajantasaisen lainsäädännön hallinnasta. Toisaalta alalle tulee jatkuvasti myös uusia kykyjä, jotka ovat erinomaisia myyntitykkejä ja tarkkoja työssään, joten pelkkä kokemus ei yksinään välttämättä kerro välittäjän taidoista.

Millaiselta tyypiltä välittäjä vaikuttaa?

Kuten kaikkiin ammattikuntiin, myös kiinteistönvälittäjiin mahtuu monenlaisia persoonia ja erilaisia työnteon tapoja. Yhdeksi välittäjän valinnan kriteeriksi voikin aivan hyvin ottaa sen, millaiselta tyypiltä välittäjä mielestäsi vaikuttaa. Sopivatko henkilökemianne hyvin yksiin, vai tarkasteletteko asunnon myyntiä jo lähtökohtaisesti eri näkökulmista? Hyvät tyypit erottuvat aina edukseen, ja myös ostajien on helppo luottaa mukavaan ja helposti lähestyttävään välittäjään. Myös lähipiirin kokemuksia kannattaa hyödyntää sopivimman välittäjän etsinnässä.

Etsitkö välittäjää kodillesi? Tutustu meihin ja ota yhteyttä!

 

Lue lisää:

Mikä on toimeksiantosopimus?

Viisi kysymystä ja vastausta asunnon myyntiä pohtivalle

 

Jaa kirjoitus eteenpäin